22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum sa scapi rapid de urechile infundate

Cum sa scapi rapid de urechile infundate

Urechile infundate apar cand exista o obstructie in interiorul tuburilor eustachiene. Unii factori cunoscuti care cauzeaza urechile infundate sunt: nasul infundat, raceala, acumularea de ceara, infectiile sinusurilor, apa in urechi (acest lucru se intampla cand inotati) si alergii.

Cum le desfundati? Iata cateva remedii pe care le poti incerca la tine acasa:

1. Spray nazal

Daca ti s-au infundat urechile din cauza problemelor sinusurilor, foloseste un spray nazal. Spray-ul va desfunda sinusurile si urechile in cel mai scurt timp.

2. Amesteca otet si alcool

Se amesteca cate o parte de otet si alcool. Intindeti-va si rugati pe cineva sa foloseasca o pipeta si picurati o parte din amestec in urechea infundata. Puneti o bucata de vata in ureche dupa aceea. Faceti acest lucru fara a va ridica capul. Permiteti amestecului sa va vindece si sa va desfunde urechea. Va veti simti usurata dupa un timp.

3. Mesteca guma

O modalitate dulce de a te desfunda este prin mestecarea gumei sau mancatul unei bomboane tari. Inghititul va ajuta, de asemenea, sa va desfundati urechile.

4. Ulei de masline

Incalziti putin uleiul de masline si folositi pipeta pentru a-l picura in urechea infundata. Lasati-l acolo timp de cinci minute. Inclinati capul in lateral (urechea afectata spre tavan) si utilizati bucatele de vata pentru a indeparta usor uleiul sau ceara de urechi. Puteti incerca sa utilizati ulei mineral sau ulei de bebelus ca alternativa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: