Nimic nu se compara cu zacusca de vinete, fapt pentru care iti propunem sa profiti din plin de multitudinea de legume pe care le gasesti in piata si sa gatesti zacusca de vinete.
Ingrediente necesare pentru zacusca de vinete:
– trei kilograme de vinete coapte, curatate si scurse bine
– doua kilograme de ardei si gogosari copti si curatati
– doua kilograme de ceapa alba
– trei litri de bulion de rosii
– 500 de ml de ulei de floarea soarelui
– trei linguri de sare
Mod de preparare:
Coaceti vinetele pe tabla sau la cuptor, dupa care scurgeti-le bine. La fel si gogosarii si ardei. Indepartati coaja, presarati sare.
Dupa ce ati copt si curatat vinetele, ardeii si gogosarii si ati pregatiti bulionul sau sucul de rosii, ceapa se toaca marunt intr-un robot de bucatarie sau masina de tocat carne.
Incingeti bine uleiul intr-un ceaun mare, se adauga ceapa, si lasati sa se caleasca amestecand periodic. Dupa 15 minute, adaugati bulionul de rosii si mai asteptati sa fiarba 15 minute.
Intr-un alt ceaun mai mic sau tigaie adanca turnati putin ulei, vinetele,ardeii si le lasati sa se caleasca vreo 15 minute impreuna. Turnati amestecul de vinete in ceaunul cu ceapa si bulion, scrie voceatransilvaniei.ro.
Cand incepe sa fiarba bine, dati focul mic, adaugati sare si lasati la fiert domol timp de 2-3 ore.
Zacusca cu vinete va fi gata cand va deveni lucioasa, iar uleiul va iesi la suprafata.
Turnati zacusca de vinete asa fierbinte in borcanele curate si uscate din timp, dupa ce au fost sterilizate la cuptor cam 30 de minute, la 150 grade.
Pofta buna!