Este, fara doar si poate, sezonul in care se mananca mult dovleac la cuptor ori placinta cu dovleac, insa daca esti indragostita de el iti propunem sa prepari dulceata de dovleac placintar.
Asadar, daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de savoarea dovleacului iti propunem sa incerci aceasta reteta, pentru care ai nevoie de cateva ingrediente:
– un kilogram de dovleac placintar
– 800 de grame de zahar
– 250 ml de apa
– 50 de grame de zahar vanilat
– zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Sparge dovleacul in doua, inlatura semintele si nervurile din jurul lor, dupa care taie-l in bucati mai mici sa-i putem curata coaja mai usor.
Curata coaja, apoi taie bucatile de dovleac in cuburi mai mici. Dovleacul nu oxideaza, ca alte fructe, dar il es bine sa-l stropesti, totusi, cu zeama de la 1/2 lamaie, pentru a-i intensifica culoarea.
Pune la fiert apa cu zaharul, intr-un vas cu pereti dubsi, dupa care amesteca pana acesta se topeste. Asteapta sa fiarba timp de 20 de minute, iar apoi adauga cuburile de dovleac.
Fierbe dulceata de dovleac placintar pana cand cuburile de dovleac se patrund bine. Cand cuburile de dovleac placintar sunt bine patrunse, adaugam zaharul vanilat. Adauga zaharul vanilinat si restul din zeama de lamaie apoi opreste focul.
Umple borcanele, infileteaza capacele, iar apoi baga-le la cuptor pentru cinci minute, la 150 de grade.