Se spune ca cele mai bune muraturi sunt cele puse vara, pentru ca isi pastreaza savoarea si, mai mult de atat, se gasesc din abundenta in piete.
Totusi, ca sa prepari cea mai buna reteta de castraveti este important sa-i tii 2-3 zile intr-un vas cu apa rece si mai apoi sa-i speli, sa-i intepi cu o furculita, in doua-trei locuri si mai apoi sa-i pui in borcane.
Cuprins
De asemenea, intre castraveti este musai sa pui si condimente, precum 50 de grame de marar, 50 de grame de hrean, dar si 100 de grame de usturoi, ce vor avea rol de conservare.
Citeste si:
Rasfata-ti simturile! Doua retete de bruschette delicioase, numai bune de savurat vara asta
Ca sa le conferi o aroma deosebita, iti propunem sa optezi pentru frunze de visin, 5-6 foi de dafin, 100 de grame de foi de telina, maghiran, tarhon, precum si ardei iuti ori boabe de piper.
Peste toate acestea adaugam saramura, preparata cu sare grunjoasa. Pentru 10 kg de castraveti, punem 6-7 l de apa, 400-450 g de sare si chiar 200-300 ml de otet de vin.
Dupa ce sarea s-a dizolvat bine, dam saramura in cateva clocote, o strecuram si o lasam sa se aseze, timp de 1 ora. Turnam la final peste castraveti.