25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum sa iti inveti copilul sa aiba rabdare

Cum sa iti inveti copilul sa aiba rabdare

Nu orice adult este capabil sa astepte linistit, ca sa nu mai vorbim de copii. Exista, insa, metode care te pot ajuta sa te controlezi si sa nu te plictisesti.

Vizualizeaza timpul
Copiii incep sa dezvolte gandirea abstracta in jurul varstei de 9 ani. Inainte de asta, mintea lor functioneaza intr-un mod mai concret, fiind dificil pentru ei sa faca diferenta intre 15 si 45 de minute. Pentru a trece de aceasta faza este important sa vizualizeze timpul cand este posibil.
Gresit: „Plecam intr-o ora”, „Ai 10 minute sa iti strangi jucariile”
Corect: „Tata se va intoarce de la serviciu cand apune soarele dupa acoperisul acela” Asteptarea nu va mai fi atat de nelinistitoare pentru un copil daca poate face comparatii de genul „Va dura la fel de putin ca spalatul pe dinti”

Arata-le copiilor tai jocuri pe care le pot juca singuri
Exista multe motive pentru care este important ca un copil sa se joace si singur. Unul dintre ele este faptul ca invata sa se distreze singur oriunde si oricand. Imaginatia copiilor nu are limite, iar aceste jocuri nu necesita pregatire sau obiecte speciale.
Jocuri gresite: Jocurile pe telefon sau tableta care le inhiba imaginatia. (cursul si rezultatul jocului sunt prestabilite de creatorul jocului)
Jocuri corecte: imaginarea povestilor, jocul pe roluri, vanatoarea de comori, puzzle etc.

Un joc pentru spatii publice
Este plictisitor pentru copii sa astepte autobuzul sau sa isi astepte mama pana ce se intoarce de la magazin. Pentru aceste ocazii exista metode excelente prin care le poti distrage atentia.

Citeste si:  Ce exercitii poti face in timpul sarcinii

Regulile jocului: 2 participanti isi pun o dorinta si cad de acord sa caute obiecte cu o anumite caracteristica (culoare, forma, prima litera a numelui). Cel care gaseste primul 20 de obiecte cu caracteristica aleasa castiga si are dreptul sa ii ceara celuilalt sa ii indeplineasca o dorinta.

De exemplu, poti numara masinile cand astepti autobuzul sau semnele din trafic cand calatoresti.

O metoda pentru a nu mai intrerupe adultii
Allison Hendrix este un blogger si mama a doi copii care a devenit cunoscuta in urma „Regulei de intrerupere”
Regula: Atunci cand copilul are ceva de spus va pune mana pe bratul sau umarul parintelui. Daca parintele ii atinge mana inseamna ca a fost auzit si ca va fi ascultat cat mai curand posibil.

Asteptarea evenimentelor mari (zile de nastere, Craciun)
Chiar si atunci cand copiii invata sa nu isi intrerupa parintii si sa se distreze pe cont propriu, este dificil sa astepte cu rabdare evenimentele importante.
Cum sa ii ajuti: Fa un calendar Advent care va face asteptarea mai usoara. Fiecare zi dinaintea evenimentului va fi marcata de biletele sau pachetele unde se vor afla cerinte creative, mici cadouri sau dulciuri.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: