19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum iti refaci viata sexuala dupa ce ai trecut prin epiziotomie la...

Cum iti refaci viata sexuala dupa ce ai trecut prin epiziotomie la nastere

Inrolare trafic.ro

Daca ai suferit o operatie de epiziotomie in timpul nasterii, este normal ca in prima zi sa fii amortita. Dar apoi, incetul cu incetul, iti vei reveni in simtiri, iar pentru inceput vei avea o senzatie neplacuta si dureroasa.

 

Practic, prin epiziotomie, perineul este sectionat pe o lungime de 2-3 centimetri, de la vagin inspre coapsa, oblic. Scopul este acela de a ajuta copilasul sa se nasca mai uşor. Totusi, dupa o astfel de interventie chirurgicala, probabil ca te vei gandi cu groaza la reluarea activitatii sexuale, si este perfect de inteles. Afla din articolul de mai jos cand poti sa-ti reiei activitatea sexuala dupa o operatie de epiziotomie.

 

Trebuie sa lasi sa treaca cel putin o luna de zile pana sa poti sa-ti reiei viata sexuala normala. Dupa o epiziotomie 80% dintre femei declara ca raporturile sexuale au fost dureroase. Aceste raporturi dureroase dureaza cateodata câteva luni pana cand totul revine la normal.

 

Inceputul penetrarii este cel mai dureros moment si nu penetrarea profundă. Folositi un gel vaginal pentrulubrifiere și alegeți o poziție în care sexul nu afectează în mod direct cicatricea de epiziotomie. Cateva perne plasate sub fundul tau, iti vor tine bazinul inclinat in asa fel incat se va limita presiunea asupra cicatricei.

 

Citeste si:  Cum distruge (neintentionat) un parinte incredere in sine a copilului sau

Citeste continuarea pe bebelu.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: