15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum il obisnuim sa foloseasca olita

Cum il obisnuim sa foloseasca olita

Inrolare trafic.ro

Se apropie vara, momentul ideal pentru a-l invata pe cel mic ce este curatenia personala si poate chiar sa renunte la scutece.

Acum este mai usor sa scapi de scutece, deoarece iti poti tine copilul doar in pantaloni scurti sau rochita. Pentru ca aceasta piatra de incercare in dezvoltarea copilului sa nu devina o durere de cap, urmeaza sfaturile noastre.

 

Varsta potrivita pentru a scapa de scutec
Acum ceva timp, in epoca scutecelor lavabile, copii treceau la olita inca de la 12-18 luni. Din pacate, astazi inca mai vedem copii de 3 ani cu scutece. Acest lucru poate crea neplaceri in momentul in care copilul trebuie sa mearga la gradinita, unde nu mai sta nimeni sa-i schimbe scutecul.

Fiecare copil are propriul sau ritm
Conform pediatrilor, invatarea curateniei personale se face in jurul varstei de 2 ani, 2 ani si jumatate sau din momentul in care copilul poate urca sau cobori treptele unei scari, ceea ce inseamna ca a devenit constient de muschii sfincterului si ii poate controla. Atunci se poate spune ca cel mic a ajuns la o maturitate fizica si psihologica din acest punct de vedere.

Dincolo de varsta, curatenia personala este legata si de un comportament general: atunci cand copilul imita parintii inseamna ca este pregatit.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: