Medicii avertizeaza ca felul in care este colorata urina ar putea da semne despre o boala sau afectiune de care o persoana ar putea suferi, in ciuda faptului ca de multe ori urina se coloreaza si din cauza alimentatie.
Asadar, iata care sunt afectiunile care pot fi identificate datorita coloritului urinei.
Urina sangerie
Prezenta sangelui in urina poate denota ca organismul sufera de afectiuni destul de grave, precum cancere sau infectii. Urina sangerie trebuie sa fie un semnal de alarma si trebuie vizitat medicul imediat.
Totodata, prezenta sangelui in urina poate denota ca prostata este marita, prezenta tumorilor canceroase si necanceroase, a chisturi renale sau a pietrelor la rinichi.
Urina de culoare portocalie
Desi urina se poate colora portocaliu datorita alimentatiei, exista cazuri in care poate indica faptul ca sunt probleme la canalul biliar sau la ficat. Aceste semne sunt intarite de scaune deschise la culoare si totodata poate denota ca organismul este deshidratat.
Urina de culoare verde sau albastra
Urina poate deveni verde sau albastra fie din cauza colorantilor alimentari, fie poate denota faptul ca organismul sufera de unele boli precum hipercalcemia care este o boala ereditara rara. Totodata, urina verde poate aparea si daca exista bacterii nocive in tractul urinar.
Urina de culoare maro
Urina de culoare maro denota faptul ca organismul este deshidratat sau ca sufera de tulburari hepatice si renale. Totodata, poate denota infectii ale tractului urinar.