Iata reteta castigatoare de astazi din cadrul emisiunii “Mama mea gateste mai bine” – Creveti in unt cu garnitura de orez.
Timp de pregatire 40 minute
INGREDIENTE – 4 PORTII
- Creveti jumbo decorticati 12 buc
- Unt
- Usturoi – 10 catei
- Lime 1 buc
- Galbenus de oua 2 buc
- Sofran 2 – 3 fire
- Ulei
- Ardei multicolor
- Cimbru fresh
- Ceapa verde
- Patrunjel verde 2 leg
- Sare
- Piper
- Orez
MOD DE PREPARARE
- Crevetii se curata, se indeparteaza vena neagra de pe spatele crevetelui.
- Intr-o tigaie incinsa se adauga untul si apoi cand nu mai face spuma se adauga usturoiul zdrobit si crevetii. Se lasa pe foc pentru 4 – 5 minute, pana cand crevetii se coloreaza.
- Se scot crevetii si se adauga in uleiul ramas batoanele de ardei multicolor. Se condimenteaza cu cimbru fresh, sare si piper, dupa care se adauga la final ceapa verde tocata.
- Se amesteca galbenusul de ou, usturoiul zdrobit, sare, piper, ulei, sofran. Sofranul se lasa la inmuiat timp de 5 – 10 minute, inainte de a se adauga compozitiei.
- Orezul se spală şi se pune la fiert într-o oală cu apă cu sare, o măsură de orez la două de apă.
- Se lasă la fiert până când bobul este fiert si orezul a absorbit apa.
- Pe o farfurie se pun crevetii, peste ei se pune sosul de lamaie cu usturoi si sofran si langa se aseaza garnitura de ardei gras si apoi patrunjelul.