12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICordocenteza

Cordocenteza

Inrolare trafic.ro

Cordocenteza reprezinta una dintre cele mai ample analize ce poate fi efectuata in timpul sarcinii, in asa fel incat mama sa se poata asigura de sanatatea si evolutia favorabila a sarcinii.

La cordocenteza medicii vor preleva sange din cordonul ombilical al bebelusului, reusind astfel sa depisteze din timp anumite malformatii ori infectii periculoase ce ar putea dauna sanatatii bebelusului aflat in burtica mamei.

Fiind una dintre analizele recomandate de catre medici in timpul sarcinii, aceasta poate fi efectuata de orice gravida cu risc, insa nu mai devreme de saptamana 18 de sarcina. In cazul in care sangele fetal este prelevat din cordonul ombilical mai devreme de aceasta saptamana de sarcina, atunci sarcina ar putea fi expusa anumitor riscuri, precum avort spontan, pierdere fetala, sensibilizarea factorului Rh.

 Prin cordocenteza, asa cum aminteam, vor putea fi depistate anumite afectiuni destul de grave, precum trombocitopatii, imunodeficienta, coagulopatii, infectii periculoase precum citomegalovirus, toxoplasma, rubeola, parvovirus. Sangele astfel prelevat va fi evaluat de catre medici, efectuandu-se anumite analize de specialitate. In acest mod, se va putea diagnostica din timp orice malformatie ce ar putea deveni suparatoare pentru starea sa de sanatate.
CONTINUAREA PE BEBELU.RO
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: