12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECombinatii fatale: medicamente care se pot transforma in otravuri mortale!

Combinatii fatale: medicamente care se pot transforma in otravuri mortale!

Inrolare trafic.ro
Combinatiile intre diverse tipuri de medicamente se pot dovedi de multe ori fatale daca nu sunt administrate sub o supraveghere atenta. Grupele de medicamente care nu ar trebui combinate intre ele fac referire la antidepresive, analgezice, antifungice si medicamentele cu efect relaxant. Iar in anumite cazuri, pana si fructele se pot transforma in reale otravuri in combinatie cu medicamentele.

1. Grapefrutul ucigas

Acidul grepfrutului si alte substante continute de fructul des intalnit in diete pot declansa reactii fatale unui pacient care urmeaza anumite tratamente medicamentoase, intrucat enzimele intalnite in stomac reactioneaza cu acidul fructului impiedicand absorbtia corecta a pastilelor. Lista produselor farmaceutice care declanseaza reactii adverse in combinatie cu grepfrutul include 43 de exemple, conform unor estimari facute de medicii din Canada, intre care se aflamedicamentele pentru reducerea colesterolului, antibioticele si imunosupresoarele.

2. Relaxare dusa la extrem

Opioidele, ce intra in clasa analgezicelor, si benzodiazepinele iti pot oferi senzatia de relaxare rapida. In acelasi timp insa, risti sa ramai fara suflare, efectul combinat al celor doua tipuri de medicamente fiind cel de incetinire al ritmului cardiac si respiratoriu.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/bDtMz1 )

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: