Iata reteta castigatoare de astazi din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Ciulama de aripioare de pui cu ciuperci si mamaliguta.
INGREDIENTE – 4 PORTII
- Aripioare de pui
- Ulei
- Sare
- Piper
- Făină
- Mălai
- Un borcan de ciuperci
- Smântână
- Unt
- Mărar
- Condimente de pui
MOD DE PREPARARE
- Se curăţă aripioarele de pui şi se pun la fiert cu sare
- Zeama de la ciuperci se freacă cu două linguri de făină
- În apa cu sare se toarnă mălai şi puţin ulei, pentru mămăligă. Se amestecă constant, să nu facă cocoloaşe.
- Într-ocrăticioară se pune unt la topit şi se adaugă amestecul de făină. Se adaugă făină şi se stinge cu supă de la puiul care a fiert. Se sărează şi se amestecă până ajune la consistenţa dorită.
- Se adaugă ciupercile tăiate şi se lasă la fiert
- Aripioarele fierte de pui se adaugă în ciulama şi se mai lasă puţin la fiert.
- Ciulamaua se montează pe farfurie, alături de mămăligă, pe care se pune puţină smântână. Se presară puţin mărar tocat.