23 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCele mai bune 10 orase pentru a merge cu bicicleta

Cele mai bune 10 orase pentru a merge cu bicicleta

Fie ca esti un calator curios in cautarea aventurii sau esti preocupat de sanatate, mersul pe bicicleta este un mod placut de a descoperi un oras. Nimic nu se compara cu o promenada prin oras, unde poti descoperi in timp util parcuri, monumente sau piete.

Sport urban a carui popularitate a crescut tot mai mult in ultimii ani, mersul pe bicicleta este o experienta placuta atunci cand orasul este curat si pune la dispozitie piste special amenajate. Urmatoarele 10 orase sunt un exemplu in acest sens.

1. Beijing
Strazile orasului sunt plane, iar inchirierea unei biciclete este ieftina. Capitala Chinei este ideala pentru cei care vor sa evadeze din haosul orasului. Pistele special amenajate pentru biciclisti faciliteaza calatoria printr-un oras atat de aglomerat precum Beijingul. Orasul este un loc sigur in care nu se petrec furturi si iti poti lasa bicicleta o perioada mai lunga in una dintre parcarile special amenajate la intrarile in parc sau statiile de metrou Dongcheng, Xicheng si Chaoyang Districts.

2. Amsterdam
Mersul pe bicicleta este un simbol al orasului, iar cei care nu se plimba pe jos prefera de cele mai multe ori o bicicleta. Pistele sunt delimitate si se afla la marginea drumurilor, insa pentru turisti acestea pot parea destul de incurcate. Pentru a facilita orientarea,  autoritatile au pus la dispozitie harti. Cele mai multe centre de imprumut sunt plasate in Central Station, Leidseplein si Sam Square, de unde turistii isi cumpara abonamente pentru o zi.

3. Berlin
Capitala Germaniei pastreaza un adevarat cult pentru bicicleta. In fiecare dimineata pot fi vazuti parinti care isi duc copiii la gradinita pe bicicleta sau mame care merg la cumparaturi. Deoarece in majoritatea cartierelor bicicleta este principalul mijloc de transport, este important sa respecti regulile de circulatie si sa fii atent cum conduci. Exista mai multe chioscuri de imprumut, iar seara este obligatoriu sa ai luminile aprinse si sa semnalizezi.

4. Bogota
Daca vorbim despre mersul pe bicicleta in America Latina, Bogota este un loc foarte prietenos pentru aceasta activitate. Capitala Columbiei are cea mai mare retea de biciclisti, numita „Ciclorutas“ (n. r. – drumuri pentru ciclisti), activitate ce se desfasoara duminica intre orele 07.00 si 14.00 si pentru care se inchid mai multe strazi pentru siguranta si plimbarile iubitorilor de bicicleta, skate si role. Bicicletele se pot imprumuta din cartierul La Candelaria, dar strazile cel mai putin congestionate se afla in nordul orasului.

5. Copenhaga
Danemarca este recunoscuta pentru sustinerea mediului inconjurator, iar plimbarea cu bicicleta este una dintre activitatile recreative ale danezilor. Datorita programelor de inchiriere a bicicletelor, orasul poate fi parcurs mai usor cu bicicleta decat cu masina. Biciclistii isi pot alege drumurile pe care doresc sa le parcurga, in functie de preocupari si interese (centre istorice sau locuri moderne).

Vezi care sunt si celellate cinci orase

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: