24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECel mai bun inlocuitor al zaharului

Cel mai bun inlocuitor al zaharului

Dupa cum deja stiti, tot mai multi cercetatori sunt de parere ca zaharul este o adevarata otrava pentru noi.

Pentru a scapa de dependenta cauzata de zahar, exista cateva alimente care au acelas efect gustativ insa sunt mult mai sanatoase decat zaharul.

De exemplu, nectarul de agave poate fi un inlocuitor foarte bun al zaharului, mai ales ca are un indice glicemic foarte mic. Este totodata un produs natural extras din planta de agave iar odata ce este procesat, toti carbohidratii se transforma in zaharuri naturale. Astfel, produsul finit contine fructoza in proportie de 90%.

Totodata, indicele glicemic al nectarului de agave este 27, spre deosebire de zahar si de miere care au un indice glicemic de 92, respectiv de 83.

Insa si nectarul de agave are lipsurile lui. Astfel, are acelas numar de kalorii ca si zaharul deci poate sa va dea energia necesara care trebuie insa consumata prin sport.

Totodata, nectarul de agave este folositor intregului organism. Contine mult calciu, intareste sistemul imunitar si confera multa energie organismului si are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, datorita saponinei, substanta gasita in compozitia sa.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: