5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECea mai noua cauza a diabetului! Ai putea fi în pericol

Cea mai noua cauza a diabetului! Ai putea fi în pericol

Toate ne aflam uneori in situatii grele sau sunt pur si simplu zile cand ne simtim extenuate din orice punct de vedere. Toate astea ne fac uneori sa apelam la antidepresive pentru a nu scadea performanta la locul de munca si pentru a nu ne afecta ritmul zilnic.

Din nefericie, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca antidepresivele sunt una dintre cauzele aparitiei diabetului de tipul II. Dupa 22 de studii, acestia au incercat sa traga un semnal de alarma tuturor medicilor care elibereaza astfel de prescriptii. Acestea pot influenta nivelul zaharului in sange, iar persoanele care aleg sa ia aceste pastile se confrunta cu un risc dublu de aparitie a diabetului de tip II.

Unul dintre principalii cercetatori afirma cu incredere ca rezultatele testelor sunt concludente, intrucat au fost realizate pe un esantion foarte mare de participanti.

Specialistii transmit acum medicilor un mesaj de retinere cand vine vorba de eliberarea unor astfel de prescriptii, intrucat pot face mult rau celor care la iau. Acestia recomanda mai multa atentie cand vine vorba de pacienti ce reprezinta un risc pentru dezvoltarea de diabet zaharat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: