23 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăUTILECe trebuie să faci ca să te transformi din angajat în șef?

Ce trebuie să faci ca să te transformi din angajat în șef?

Inrolare trafic.ro

Pentru că suntem aproape de final de an, nu puțini sunt aceia care încep să se gândească la noile rezoluții pentru anul 2024. Poate că te-ai plictisit deja de locul tău de muncă, poate că efectiv nu-ți găsești locul sau pur și simplu simți că e momentul să riști. Așadar, la ce idei de afaceri te-ai gândit? Sau cum să începi o viață nouă, cel puțin din punct de vedere profesional?

Ca să te apuci de o afacere nouă trebuie să-ți răspunzi la câteva întrebări înainte:

1. La ce sunt bun/ă?

Ești o persoană creativă sau rațională? Dacă nu știi unde te încadrezi, ar trebui să-ți răspunzi la alte două întrebări: Ce înțelegi mai bine? Emoțiile sau cifrele? Emoțiile au o strânsă legătură cu creativitatea, rațiunea e folosită mai bine de oameni pragmatici. E important să te cunoști ca să știi la ce ești sau poți fi bun/ă. Poți fi foarte bun/ă la scris sau la desen (asta înseamnă partea de comunicare sau creativitate), poți fi foarte bun/ă la cifre, fie că le folosești în programare, fie în contabilitate (asta înseamnă că ești mai degrabă rațional decât creativ).

Citeste si:  Mituri false despre femei. Ce nu este adevarat despre ele, in ciuda aparentelor

După ce ai stabilit ce ți-ar plăcea să faci, căci despre asta este vorba, până la urmă, e momentul să-ți faci un plan. Degeaba ai o mie de idei de afaceri, dacă nu faci un plan.

E ușor să spui despre alții că fac o mulțime de bani sau că au prins peștișorul de aur, însă alții au muncit pentru afacerea lor. Au făcut un plan înainte, au identificat oportunitățile și lipsurile celor existenți deja pe piață, au venit cu ceva nou și s-au ținut de treabă.

Așa că urmează a doua întrebare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: