3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECe sunt de fapt antioxidantii si cum te ajuta

Ce sunt de fapt antioxidantii si cum te ajuta

Tot ai auzit ca antioxidantii sunt foarte buni pentru tine si ca se afla cam in toate alimentele recomandate de nutritionisti.

Ei bine, acestia ascund o multime de secrete bune pentru sanatatea noastra, iar daca vrei sa afli totul despre ei continua sa citesti mai jos.

Acesti compusi neutralizeaza radicalii liberi din organism si tin mai multe boli la distanta. Spre exemplu, radicalii liberi sunt molecule instabile care apar datorita oxidarii celulare. Cantitatea foarte mare de radicali liberi in organism poate sa duca la boli cardiovasculare si cancer, asa ca antioxidanti lupta pentru sanatatea prin inhibarea acestor elemente bilogice rele pentru sanatatea si corpul tau.

E important sa stii ca nu doar fructele contin antioxidanti, ci si legumele. Chiar si ceaiurile te pot ajuta, daca sunt folosite sub forma de infuzie si sunt facute din plante naturale, nu cumparate din comert. De asemenea, suplimentele artificiale pe care le gasesti in comert nu te ajuta la fel de mult ca un mar mancat zilnic sau ca morcovul din ciorba, chiar daca publicitatea arata ca sunt foarte bune pentru tine. Evita sa le cumperi. Mai bine fa-ti un ceai din plante.

Antioxidantii sunt foarte diferiti si se prezinta in mai multe forme. De la vitamine pana la polifenoli, acestia exista in 8000 de forme, insa toti actioneaza in acelasi mod.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: