25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune menstruatia ta despre tine

Ce spune menstruatia ta despre tine

Femeile au o relatie de ura-dragoste cu ciclul menstrual. Il urasc din cauza dispozitiei proaste pe care le-o da si a durerilor cu care poate veni, dar in acelasi timp se ingrijoreaza cand nu vine lunar. Se pare ca menstruatia ne poate spune mai multe despre sanatatea noastra decat ne-am gandit. Data viitoare cand va vine ciclul, incercati sa fiti mai atente.

Ciclu menstrual dureros si care produce balonare
Aproximativ 40-90% dintre femei sufera de o menstruatie dureroasa. Datorita procentului de persoane care trec printr-o astfel de situatie, multi oameni cred ca este normal si, din pacate, lasam „mostenire” acest lucru generatiei mai tinere. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem cu totii ca acest lucru nu este normal.

Exista oameni care sufera de asemenea de gaze in timpul ciclului lor de menstruatie. Exista oameni care sufera de balonare. Acesta poate fi un semn urias de avertizare ca hormonul dvs. nu este sub control.

Constipare si cheaguri
Unele femei sufera de constipatie in timpul ciclului lor lunar, iar unele experimenteaza coagularea intunecata, chiar inainte de menstruatia reala.

Acest lucru poate parea normal, deoarece majoritatea femeilor experimenteaza un pic de coagulare in timpul vietii, desi acest lucru nu este un semn bun atunci cand il experimentati in fiecare luna. Menstruatia nu trebuie sa afecteze digestia.

Citeste si:  6 lucruri din casa din cauza carora poti face alergii

Flux
O menstruatie obisnuite ar trebui sa elibereze doar o ceasca sau mai putin de sange. Unele femei pot prezenta sangerari severe, dar femeile care trec prin acest lucru in fiecare luna pot ajunge la anemie sau crestere a peretelui uterin.

Daca aveti sangerari severe, mergeti la medicul dumneavoastra si consultati medicamentele sau activitatea necesara pentru a va imbunatati ciclul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: