21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune culoarea ochilor tai despre sanatatea ta

Ce spune culoarea ochilor tai despre sanatatea ta

Indiferent de culoarea ochilor, aceasta poate spune cu siguranta multe lucruri despre sanatatea ta. Ochii pot sa dicteze posibilitatea de a dobandi boli si modul in care corpul dvs. poate manipula anumite substante chimice. Mai jos sunt cateva informatii despre ochii si sanatatea ta.

Modificarile din ochii dvs. pot indica si probleme de sanatate. Cititi mai departe pentru a afla mai multe.

Ochi caprui
Persoanele cu ochi caprui sunt mai putin predispuse sa dezvolte cancer de piele si ochi datorita genelor lor. Ei s-au nascut cu o protectie UV mai mare decat cei cu culori de ochi mai deschise. Cu toate acestea, acest lucru nu spune ca puteti privi direct in soare sau sa iesiti afara fara a aplica crema cu protectie solara in prealabil.

Doar indica faptul ca este mai putin probabil sa va ardeti la soare daca ramaneti afara pentru o perioada lunga de timp. Este insa important sa purtati ochelari de soare si crema de protectie solara.

Persoanele care au tendinta de a avea culori mai inchise ale ochilor au mai multe sanse de a dezvolta anxietate si depresie decat omologii lor cu ochi deschisi. Ochii negri au si o mai mica intoleranta la durere.

Ochi verzi
Femeile care au ochi verzi sunt mai putin predispuse sa intre in depresie dupa nastere sau sa aiba anxietate. Aveti o intoleranta la durere mai mare, dar aveti sanse mai mari de melanom. Studiul a indicat, de asemenea, ca sunteti mai putin predispuse la un travaliu dureros sau crampe.

Citeste si:  Adevaratele motive pentru care te simti obosit!

Barbatii cu ochi verzi pot suferi mai multa presiune fizica. Oamenii care au ochii mai deschisi au o mai mare rezistenta la alcool decat cei cu ochi inchisi la culoare.

Ochi albastri
Persoanele cu ochi albastri sufera de acelasi risc de melanom ca si cele cu ochi verzi. Acest lucru se datoreaza lipsei de pigment in ochi. Ei au mai putina protectie UV in corpul lor decat cei cu nuante mai inchise. Persoanele cu ochii albastri sunt, de asemenea, predispusi la probleme de dependenta, cum ar fi alcoolul si drogurile.

Persoanele care au ochii mai deschisi la culoare sunt mai predispuse la degenerescenta maculara. Aceasta este o cauza comuna a pierderii vederii la persoanele care au implinit varsta de 50 de ani.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: