16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETECe se mananca de Halloween

Ce se mananca de Halloween

Inrolare trafic.ro

31 octombrie este data la care se sarbatoreste Halloween-ul. La noi in tara aceasta sarbatoare se tine doar de cativa ani deoarece este una dintre sarbatorile „importate” din tari ca America sau Irlanda. Originea sarbatorii de Halloween se gaseste in negura istoriei, in festivalul celtic Samhain si, totodata, in Sarbatoarea crestina a Tuturor Sfintilor.

Festivalul Samhain celebra sfarsitul „partii luminate a anului” si inceputul „partii intunecate a anului” si, in unele cazuri, istoricii se refera la acest eveniment ca fiind „Anul Nou Celtic”.

De-a lungul timpului, Halloween-ul este o sarbatoare asociata cu culorile negru si portocaliu, in special din cauza costumelor infricosatoare de vampiri sau morti, cat si din cauza dovleacului-lanterna.

Specific pentru Halloween este obiceiul de a speria lumea. Costumele cat si sunetele se combina intr-o incercare generala de a speria cat mai multe persoane cu ocazia Halloween-ului, si nimeni nu se supara, deoarece sperietura este sinonima cu Halloween-ul, nu-i asa ?

Putem spune ca Halloween-ul, ca origine cuvantul vine din engleza veche, este un festival dedicate mortilor. Celtii credeau ca granita dintre taramul viilor si cel al mortilor se deschide in perioada Samhain-ului (Halloween), permitand sufletelor mortilor sa treaca in lumea noastra. 

CONTINUAREA PE GHID CULINAR

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: