Migdalele sunt, fara indoiala, o adevarata comoara pentru sanatate, insa vorbim despre cele crude, nu prajite, care sunt o sursa excelenta de vitamine si enzime, fiind benefice pentru organismul uman.
Asadar, medicii nutritionisti recomanda sa consumi un pumn de migdale pe zi, intrucat nu ingrasa, ci ba chiar te ajuta la slabit.
Descopera care sunt beneficiile migdalelor, mai jos:
O sursa excelenta de vitamina E sunt migdalele, care ajuta la contribuirea aspectului pielii, precum si a parului si a unghiilor si, mai mult de atat, au un continut bogat de calciu, astfel ca ajuta la intarirea oaselor.
Medicii nutritionisti atrag atentia ca daca vei consuma cel putin zece migdale pe zi este la fel ca si cum ai manca o farfurie de spanac, fiind o sursa de fier, astfel ca sporeste productia si cresterea numarului de celule rosii din sange.
Ba mai mult, consumate cu regularitate, migdalele previn aparitia anemiei si imbunatatesc memoria.
Este indicat, insa, sa le consumati fie pe stomacul gol, fie intre mese, in cazul persoanelor care urmeaza un regim alimentar.
De cealalta parte, uleiul de migdale este utilizat la intretinerea parului si a pielii, deoarece hraneste radacina de par, precum si parul, insa are efecte benefice si pentru piele ajutand-o sa-si recapete stralucirea.