Sa consumi fructe si legume in fiecare zi este esential pentru a-ti mentine sanatatea, insa daca acestea nu sunt pe placul tau propune-ti sa consumi in fiecare zi, cel putin un morcov pe zi. Astfel, vei cunoaste adevaratele efecte benefice ale acestuia.
Conform oamenilor specialisti in medicina naturopata, morcovul are numeroase efece benefice pentru sanatate, ce sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Ba mai mult, ani la rand s-a crezut ca femeile care nu puteau sa aiba copii reuseau sa-si indeplineasca aceasta dorinta mancand seminte de morcov.
Avand o sursa excelenta de proteine, fibre, sodiu, potasiu, magneziu, dar si vitamine A, C, E, K, morcovul este o sursa excelenta de nutrimente esentiale organismului.
Consumat in stare cruda sau fiert, morcovul are numeroase beneficii pentru organsim. Spre exemplu, acesta ajuta la reglarea pH-ului din gura si ajuta la intarirea gingiilor. Ba ai mult, se pare ca are puterea de a actiona asupra ridurilor, motiv pentru care femeile ar putea incerca o masca cu morcov crud.
Morcovii sunt benefici si pentru gravide sau persoanele in varsta, intrucat regleaza tranzitul intestinal si, de asemenea, ajuta la eliminarea parazitilor intestinali. Are, printre altele, si efecte antidiareice si cicatrizante.
De asemenea, multi oameni de stiinta au dovedit ca are proprietati antioxidante, ce actioneaza in special in cazul cancerului la plamani si cancerului de colon.
O alta proprietate deosebit de importanta a morcovului este faptul ca are un continut bogat in betacaroten, care este transformat in vitamina A, astfel ca imbunatateste vederea. De asemenea, previne macularea degenerativa si cataracta senila.
Morovul are proprietati antioxidante, astfel ca protejeaza organismul impotriva degradarii celulare si previne chiar si aparitia ridurilor, deoarece are proprietatea de a reda elasticitatea pielii.