27 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe se intampla in organismul tau daca bei o cana cu ceai...

Ce se intampla in organismul tau daca bei o cana cu ceai din frunze de gutui!

Inrolare trafic.ro

Toamna isi intra incet, dar sigur in drepturi, iar ceaiurile ar trebui sa nu fie nelispsite din rasfatul tau zilnic. Totusi, iti propunem sa incerci ceaiul de frunze de gutui ce are numeroase beneficii pentru sanatatea ta.

Faptul ca gutuile sunt benefice pentru sanatate nu este niciun secret pentru nimeni. Au un continut bogat de apa, zaharuri, vitamine si minerale, insa nici frunzele nu sunt de aruncat, intrucat le poti folosi pentru a trata diverse afectiuni.

Frunzele de gutui contin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentratie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric si shikimic.

De asemenea, din frunzele uscate ale acestui fruct se poate prepara un ceai cu puternice efecte sedative si antidepresive, ce este recomandat celor care sufera de stari de nervozitate, depresie, agitatie sau insomnie.

Citeste si: Ce se intampla in organismul tau daca consumi miere cu ghimbir! Efectele sunt nebanuite

Ba mai mult, infuzia din frunzele de gutui poate fi benefic si in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat, intrucat ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Ca sa te bucuri de aceste efecte este musai sa consumi ceaiul de trei ori pe zi.

De asemenea, infuzia din funze de gutui, uscate si macinate, preparata dintr-o lingurita la o cana de apa fierbinte constituie un remediu des folosit pentru calmarea tusei convulsive in cazul adultilor, chiar si in situatiile grave. Ba mai mult, si-a dovedit utilitatea si in crizele de astm.

Citeste si:  Ceaiuri pe care trebuie sa le ai in casa, indiferent de sezon! Sunt delicioase si au beneficii miraculoase pentru sanatate

Printre altele, frunzele de gutui contin substante cu actiune cu actiune vasodilatatoare, ceea ce determina scaderea preiunii arteriale. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru controlul hipertensiunii. In acest scop, ele pot fi folosite fie sub forma de macerat, fie sub forma de tinctura.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: