19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe se intampla dupa ce mori: corpul dupa deces

Ce se intampla dupa ce mori: corpul dupa deces

Inrolare trafic.ro

Va prezentam cateva aspecte bizare, unele foarte neplacute ale corpului dupa moarte.

 

Scenele cu persoane moarte sunt frecvente in filme si de nelipsit pe internet, insa putine persoane stiu cu adevarat ce se intampla cu corpul uman dupa deces. Va prezentam cateva aspecte bizare, unele foarte neplacute ale organismului decedat.

 

1. Parul si unghiile par ca cresc in continuare

 

Exista un mit in ceea ce priveste cresterea parului si a unghiilor dupa deces. Insa este doar o aparenta. Practic, pielea persoanei decedate se deshidrateaza, motiv pentru care se rastrange peste tot, fapt care face ca unghiile si parul sa pare mai lungi, explica medicul Robert D. Webster, autor al lucrarii „Does This Mean You’ll See Me Naked? Field Notes from a Funeral Director”.

 

2. Corpul decedat intepeneste

 

Rigor mortis, aceasta este denumirea stiintifica a procesului de intepenire a corpului de dupa moarte, care are loc in urma eliminarii din corp a trifosfatului de adenozina, acea substanta care ne ajuta sa ne relaxam muschii, explica medicul legist Judy Melinek. Intepenirea corpului apare in interval de 2 pana la 4 ore dupa deces, procesul de rigor mortis fiind complet in aproximativ 6-12 ore dupa moarte.

 

3. Faci pe tine

 

Inainte de rigor mortis, asadar in primele 2 ore de dupa deces, corpul se relaxeaza. Fiecare muschi din corp se relaxeaza, fapt care nu mai permite mentinerea sub control a vezicii urinare si a intestinului gros. Astfel se produce urinarea si defecarea dupa deces. Procesul excretor de dupa moarte este, insa, mult mai redus cantitativ decat in timpul vietii.

 

Citeste si:  Nu iti va veni niciodata sa crezi ca acesta este motivul pentru care iti cade parul

4. Ridurile dispar imediat

 

Din moment ce muschii se relaxeaza imediat dupa deces, toata tensiunea de la nivelul epidermei dispare la randul ei, motiv pentru care si ridurile dispar, mai cu seama cele de pe frunte.

 

5. Corpul scoate sunete

 

Doar pentru ca organismul e mort, nu inseamna ca in el nu mai exista aer, iar acesta incepe sa iasa treptat din corp generand tot felul de sunete ciudate care aduc mult cu ragaitul sau flatularea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: