23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe se intampla cu trupul tau cand renunti sa faci miscare

Ce se intampla cu trupul tau cand renunti sa faci miscare

Inrolare trafic.ro

A sari peste antrenamentele de fitness invocand lipsa timpului sau pur si simplu lipsa chefului iti supune corpul unor modificari, cu atat mai mult daca a fost obisnuit cu antrenamente regulate.

Varianta 1: ai avut o luna suprasolicitanta la serviciu si patru saptamani ti-ai intrerupt antrenamentul la sala/acasa

Daca te opresti din a face miscare, indiferent ca e vorba de antrenament la sala, acasa sau la alergat in parc, vei constata, dupa aproximativ o luna, ca anume regiuni ale corpului tau se „inmoaie” si ca forta-ti scade. Cel mai bine vei resimti efectele negative ale sistarii antrenamentului atunci cand te duci la cumparaturi, caci vei constata ca vei cara cu mai mare dificultate produsele achizitionate.

Varianta 2: obisnuiai sa tragi de greutati, dar in ultimele luni ai facut doar exercitii cardio

Chiar daca masa musculara si forta ti-au scazut, musculatura trupului va fi mai bine definita si vei avea rezistenta crescuta. Totusi, daca pentru tine este importanta cresterea masei musculare, inlocuirea exercitiilor de cladire a masei cu exercitiile cardio va duce, inevitabil, la diminuarea dimensiunilor muschilor. Nici alergatul si nici alte exercitii cardio nu cresc si nici macar nu mentin masa musculara. Totusi, chiar daca aceasta scade, ea va fi mult mai bine definita datorita exercitiilor cardio.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: