21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe sa nu faci in avion

Ce sa nu faci in avion

Orice zbor poate fi stresant. Ce este normal la sol arata complet diferit si  inconfortabil din aer. Noi stim ce nu trebuie sa faci in timpul unui zbor pentru o calatorie usoara si placuta.

1. Nu purta lentile de contact
Lentilele deobicei iti usuca ochii. Combina asta cu aerul uscat din avion si te vei afla intr-o situatie inconfortabila. De aceea este indicat sa porti ochelari  sau lentile de unica folosinta daca ai un zbor lung. De asemenea vei avea nevoie
de picaturi pentru ochi.

2. Cum sa iti desfunzi urechile
Urechile ti se infunda cand decolezi si cand aterizezi din cauza diferentei de presiune. Primul impuls al oricarei persoane este sa si le desfunde. Aceasta metoda nu functionea, dar poti ameliora senzatia inconfortabila in urmatoarele feluri:

– Incearca sa mananci o acadea sau sa mesteci o guma

– Inchide si deschide gura din cand in cand

– Inspira, strange-te de nas si incearca sa expiri pe gura ca si cum ai impinge aerul pe urechi. Aceasta metoda trebuie folosita cu grija daca ai alergii nazale sau daca iti curge nasul.

3. Nu zbura cu nasul infundat
Nasul infundat adauga si mai multa presiune in urechi, ceea ce poate duce catre o trauma. Bineinteles, nimeni nu iti spune sa stai acasa daca ai racit, insa in aceste cazuri trebuie sa folosesti picaturi inainte de decolare si aterizare.

Citeste si:  Ce nu trebuie sa faci in avion

4. Nu sta nemiscata
In timpul unui zbor, circulatia sangelui este mai inceata si vei amorti daca nu te vei misca. Urmeaza aceste reguli pentru a evita aceasta neplacere:

– Ridica-te si fa plimbari mici prin cabina

– Poarta haine care nu iti limiteaza miscarile

– Descalta-te in timpul zborului

– Din cand in cand fa cateva exercitii simple. Este indeajuns sa iti ridici si sa iti cobori degetele si calcaiele.

5. Nu consuma bauturi carbogazoase
Gazele sunt o alta consecinta a schimbarii presiunii si pot fi foarte inconfortabile. Bauturile carbogazoase pot stimula aceste gaze, iar de aceea nu este indicat sa mananci sau sa bei inainte de un zbor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: