22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe risti daca dormi cu doar 30 de minute mai putin pe...

Ce risti daca dormi cu doar 30 de minute mai putin pe noapte

Inrolare trafic.ro

Sanatatea este strans legata de odihna corpului, mai exact cu numarul de ore de somn linistit din timpul noptii. Daca dormi cu doar 30 de minute mai putin decat trebuie pe noapte poti avea probleme de sanatate.

 

Se stie deja ca lipsa somnului are un puternic impact negativ asupra sanatatii, insa cat de mare este acesta a fost evidentiat in cadrul intalnirii anuale a Societatii Endocrinologice din SUA care a reunit o multime de specialisti din intreaga lume.

 

Daca pe o perioada de un an dormi cu doar 30 de minute mai putin intr-o noapte, iti cresti riscul de obezitate cu 17% si riscul de a dezvolta rezistenta la insulina cu 39%.

 

Implicit, creste si riscul instalarii diabetului zaharat de tip 2 si a tuturor problemelor medicale asociate acestora, precum hipertensiune arteriala, colesterol ridicat. La aceasta concluzia a ajuns profesorul in medicina Shahrad Taheri in urma unul studiu efectuat pe 522 de persoane.

 

In majoritatea cazurilor, 30 de minute in minus dormite pe noapte, timp de 12 luni a implicat si ingrasare la nivelul taliei, iar marirea circumferintei abdominale inseamna cresterea depozitelor de grasime din jurul organelor vitale.

 

A dormi mai putin decat trebuie este ceva tot mai frecvent in societatea moderna, dar abia acum intelegem exact impactul negativ, cat de mare este acesta asupra metabolismului, a afirmat medicul Taheri.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: