24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe problema de sanatate indica unghiile ingalbenite sau crapate?

Ce problema de sanatate indica unghiile ingalbenite sau crapate?

Aspectul unghiilor poate spune multe despre starea ta de sanatate. Cele cu un aspect albicios sau galbui, care se crapa sau au linii negre, pot indica semne ale unor boli interne.

1. Unghiile albe

Unghiile deschise la culoare sau albe sunt in general legate de imbatranire, dar pot fi si semne ale unor boli precum anemia, insuficienta cardiaca, boli hepatice sau malnutritia.

“In anemie sau boli pulmonare, pacientii pot prezenta o forma aparte de unghie in forma de «sticla de ceas», aceasta fiind de multe ori sugestiva pentru existenta unor suferinte de organ care nu s-au manifestat inca. In anemiile feriprive, unghia poate lua o forma adancita, genul de unghie «scobita »”, explica dr. Sebastian Pop, potrivit doctorulzilei.ro.

2. Unghii galbene

Infectia fungica este una dintre cele mai comune cauze ale ingalbenirii unghiilor. Insa, unghiile galbene pot fi un semn al unor afectiuni mult mai grave precum boli ale tiroidei, diabet sau psiriazis.

Medicul dermatolog mai sustine ca sindromul unghiilor ingalbenite mai poate fi asiciat si cu: „bronsite, bronsiectazii, sinuzite, boli ale vaselor limfatice cu edem persistent. De multe ori, acest simptom poate disparea dupa ani de persistenta”.

3. Unghii crapate sau rupte

Daca unghiile tale sunt uscate, se crapa sau se rup in mod frecvent este posibil sa suferiti de boli ale glandei tiroide. Atunci cand unghiile se crapa sau se rup usor si sunt insotite si de o tenta galbuie a suprafatei lor sunt semne clare ale unei infectii fungice.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: