30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECe poti pati daca porti pantofi cu toc! Te vei gandi de...

Ce poti pati daca porti pantofi cu toc! Te vei gandi de doua ori inainte sa-i incalti

Femeile care poarta pantofi cu toc se supun unor pericole destul de mari din punct de vedere al sanatatii, dupa cum arata rezultatele unui recent studiu.

Astfel, se pare ca femeile care poarta pantofi cu toc pe o perioada foarte lunga de timp au sanse mari sa sufere unele afectiuni destul de grave, in ciuda faptului ca pantofii cu toc contribuie la intarirea muschilor picioarelor.

Ce poti pati daca porti pantofi cu toc

Realizatorii studiului au ajuns la aceste rezultate dupa ce au studiat efectele pantofilor cu toc de cel putin 10 centimetri supra unui numar mare de femei care ii poarta de cel putin 3 ori pe saptamana. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 3 ani iar rezultatele sunt de-a dreptul incredibile.

„Desi pantofii cu toc sunt la moda si uneori sunt obligatorii pentru unele profesii, multe femei nu sunt constiente de faptul ca acestia pot provoca grave dezechilibre. Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi caderile sau entorsele grave”, a declarat doctorul Yong-Seok Jee, de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud.

Mai mult decat atat, purtatul excesiv al pantofilor cu toc poate duce la deformarea picioarelor deformarea mersului si la dureri mari in zona lombara.

Pentru a nu avea parte de aceste efecte negative asupra organismului, doctorul Yong-Seok Jee sustine ca femeile care poarte des pantofi cu toc ar trebui sa isi maseze des talpile si sa faca exercitii la nivelul gleznei gand stau pe scaun, la birou.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: