13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe patesti daca nu bei destula apa

Ce patesti daca nu bei destula apa

Inrolare trafic.ro

Daca nu bei destula apa poti sa ajungi sa suferi de o serie de afectiuni destul de grave, sustin specialistii.

 

Mai precis, deschidratarea are efecte nocive asupra intregului organism, mai ales in cazul in care ajungi la epuizare din cauza programului incarcat.

 

Astfel, este posibil ca in cazul in care nu alimentezi organismul cu destul de multa apa sa ajungi sasuferi de afectiuni cardiace, obezitate sau chiar infectii. 

 

Ce patesti daca nu bei destula apa

Imbatranire rapida: pe parcursul vietii, organismul format la inceput din 80% apa incepe sa piarda acest lichid al vietii. Un matur are organismul format din 70% apa. Astfel, daca nu bei destul de multa apa, organismul va imbatrani mai repede.

 

Obezitate: apa ajuta la o byuna functionare a digestiei si a absorbtiei alimentelor. Totodata, este esentiala pentru buna functionare a organelor destinate procesarii substantelor nocive din organism. Prea putina apa consumata foavorizeaza depunerea grasimilor si stocarea acestora, crescand riscul de obezitate.

 

Boli cardiace: lipsa unei cantitati optime de apa din organism poate duce la hipertensiune din cauza ca celulele din vasele de sange nu mai sunt bine hidratate.

 

Constipare: din cauza lipsei apei din organism, alimentele ingerate ajung aproape solide in colon, ducand la constipatie.

 

Citeste si:  Proprietatile magice ale fructului avocado

Infectii urinare: daca toxinele din urina nu sunt diluate indeajuns din cauza concentratiei mici de apa din organism, pot aparea infectii urinare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: