25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe nu trebuie sa pui niciodata intr-un storcator

Ce nu trebuie sa pui niciodata intr-un storcator

Nu toate fructele si legumele pot fi stoarse. Exista unele pe care trebuie sa le eviti pentru a-ti proteja storcatorul.

Brocolli

Crezi sau nu, unele persoane pot incerca sa stoarca broccoli in sucul lor cu verzituri pentru a-i creste cantitatea de vitamina C, insa nu ar trebui. Broccoli poate fi greu de digerat, rezultand in balonare, gaze sau crampe. Nu este recomandata stoarcerea acestuia.

Avocado

Pastreaza acest fruct pentru un smoothie. Avocado nu contine prea multa zeama, asa ca este mai bun pentru un belnder decat pentru un storcator.

Mere intregi

Poti stoarce un mar, insa ai grija sa ii scoti semintele mai intai. Semintele de mar contin amigdalina care poate fi otravitoare daca se metabolizeaza in sistemul digestiv.

Cocos

Laptele de cocos si apa de cocos pot fi minunate de adaugat in suc sau smoothie, insa nu poti stoarce miezul propriu-zis, nu contine destula zeama. Mai bine cumperi produse de la magazinul alimentar.

Varza creata

Verdeturile cu frunze, cum ar fi varza creata si spanacul contin calciu si vitaminele A si C, insa nu le mai baga in storcator daca esti predispusa pietrelor la rinichi.

Pere

Nu toata lumea trebuie sa evite stoarcerea perelor, dar daca esti sensibila la fructoza, trebuie sa iei in considerare eliminarea lor din dieta. Perele contin sorbitol, o forma de zahar care nu este comestibila care accelereaza scaunul. De aceea multe persoane beau suc de pere pentru a trata constipatia.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: