25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe nu trebuie sa faci de Inaltarea Domnului! Rugaciunea pe care trebuie...

Ce nu trebuie sa faci de Inaltarea Domnului! Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti ca sa ai noroc

Ziua de 17 mai este o zi deosebit de importanta pentru credinciosi de pretutindeni, intrucat este sarbatorita Inaltarea, unul dintre cele 12 mari praznice imparatesti de peste an.

Conform traditiei, in aceasta zi nimeni nu are voie sa dea din casa sare, pentru ca se vor isca certuri si discutii in familie si se va duce sporul casei, iar gospodinele vor prepara oua rosii si vor face pasca. De asemenea, in aceasta zi de mare sarbatoare se crede ca cei care trec in lumea dreptilor, vor ajunge direct in Rai.

Potrivit preotilor, in aceasta zi sfanta este bine sa rostesti aceasta rugaciune, ce-ti va aduce noroc si spor in toate.

Condacul 1

Tie Domnului si Imparat al cerului si al pamantului, ca unui biruitor al mortii iti aducem cantare de lauda, ca dupa prealuminata Inviere din morti cu slava la ceruri Te-ai inaltat si cu Preacinstit Trupul Tau ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, ca si firea noastra cea cazuta sa o inalti impreuna cu Tine si sa ne slobozesti de patimi din vesnica moarte. Noi, insa, praznuind Dumnezeiasca Ta Inaltare, din suflet, impreuna cu ucenicii Tai, cantam: Iisuse, Cel ce Te-ai inaltat de la noi la cer, nu ne lasa pe noi singuri.

Citeste si:  FOTO O fetita de doar 11 ani si-a intrebat colegul de clasa daca o place, printr-un biletel. Raspunsul lui a uimit o lume intreaga. Milioane de oameni au ramas masca

Icosul 1

Cetele Arhanghelilor si ale ingerilor stand in fata Ta, Imparate al tuturor, pe muntele Maslinilor, cu frica, Te-au vazut suindu-Te cu trupul la inaltimile ceresti si proslavind marea Ta iubire de oameni Ti-au cantat:

Iisuse, Imparate al slavei, inalta-Te, la ceruri in strigate si in glas de trambita.

Iisuse, Doamne al Puterilor, inalta-Te pe Heruvimi si zboara pe aripile vantului.

Iisuse, Dumnezeule Preavesnic, da glasului Tau tarie si putere, ca sa cutremure tot pamantul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: