16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe nu stiai despre visele tale

Ce nu stiai despre visele tale

Inrolare trafic.ro

Toti visam in fiecare noapte, indiferent daca ne amintim sau nu visul. Cu toate acestea, stim prea putine despre visele noastre.

 

1. Visatul ajuta la invatat

 

Daca inveti pentru un examen sau pur si simplu trebuie sa inveti ceva nou pentru a efectua o insarcinare la munca, ar fi bine sa te bagi in pat, sa tragi un pui de somn si sa visezi. Oamenii de stiinta de la Harvard Medical School au descoperit atunci cand visam, memoria asimileaza mult mai bine noile cunostinte dobandite in timpul zilei. Practic, in loc sa te asezi in pat si sa citesti vreun studiu sau un caiet de sarcini pentru la scoala sau la serviciu, mai bine te culci direct, fara a tine televizorul sau calculatorul deschis in dormitor. Cu cat somnul va fi calitativ mai bun, cu atat vei asimila mai bine noile informatii, le vei intelege mai bine si vei stii sa le pui eficient in practica.

 

 

2. La fel ca barbatii, si femeile pot avea orgasm in vis

 

Inainte, se credea ca doar barbatii pot avea orgasm in timp ce dorm, dar cele mai recente studii au confirmat ca si femeile pot ajunge pe culmile placerii in timp ce viseaza. De altfel, visele erotice sunt cele care creeaza toate conditiile pentru a avea orgasm, explica psihiatrul si terapeutul sexual Barbara Bartlik din New York. psychiatrist and sex therapist in New York.

 

Citeste si:  Descoperire incredibila! Visele tale iti spun ce boli ai! Vezi interpretarile!

3. Cel mai comun vis de pe Glob: sotul/sotia te insala

 

Daca te-ai intrebat vreodata ce viseaza cel mai des oamenii, ei bine, un studiu efectuat pe un esantion de 5.000 de oameni, la nivel mondial, arata ca cel mai comun vis este cel in care sotia/sotul insala. Potrivit lui Lauri Quinn Loewenberg, expert in stiinta somnului si a visarii, visul ca sotul te insala (sau sotia isi insala sotul, cel care viseaza) nu are nicio legatura cu situatia propriu-zisa a casatoriei sau cu o eventuala aventura extraconjugala a adulterinului din vis. Pur si simplu, cand visezi ca partenerul te insala iese la iveala cea mai mare temere a oricarui om: aceea de a fi abandonat.

 

4. Poti avea pana la 12 vise intr-o singura noapte de somn

 

Doar pentru ca ne trezim dimineata si ne amintim o singura scena, pe care o luam drept un vis intreg, nu inseamna ca noi doar atat am visat. Oamenii de stiinta spun ca un pot poate avea pana la 12 vise pe noapte, chiar daca nu-si aminteste. “Visam la fiecare 90 de minute de somn, iar fiecare ciclu de vis este mai lung decat cel anterior. Asadar, daca primul vis avut intr-o noapte este de aproximativ 5 minute, in medie, inainte de a ne trezi putem visa fara intrerupere chiar si 45 de minute sau chiar o ora. Estimativ, un om are peste 100.000 de vise pe durata vietii”, a explicat Loewenberg.

 

Citeste si:  Motivul pentru care nu se fac nunti in post

5. Chiar si cel mai ciudat vis are un subinteles

 

Un vis in care o vezi pe mama ta, un circ, toate in mijlocul unui viscol cumplit poate sa nu-ti spuna, la prima recapitulare, prea multe, dar fiecare lucru sau moment visat este o reprezentare simbolica a realitatii in care traiesti, pe care o cunosti sau pe care incerci sa o descoperi. “Semnificatia viselor noastre are, deseori, legatura cu ceea ce noi incercam sa aflam despre noi, insine, dar si despre lumea din jur”, a explicat Jeffrey Sumber, psihoterapeut specializat la Universitatea Harvard. Pe de alta parte, Lauri Quinn Loewenberg, expert in stiinta somnului si a visarii, il completeaza pe Sumber, atragand atentia asupra viselor care se repeta: “Tot ceea ce reapare si reapare si reapare in visare ne transmite clar un semnal”. Loewenberg spune ca cel mai des vis care reapare periodic este acela in care ne pierdem dintii, cu sau fara durere. Ea recomanda acelor persoane care se tot viseaza cu probleme dentare sa se gandeasca la ce reprezinta dintii si gura pentru ei. “In visare, dintii si gura sunt reprezentarea simbolica a cuvintelor, a capacitatii de comunicare a individului si a celei de a se face inteles”, spune Loewenberg.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: