2 iunie , 2023
AcasăDIETECe este „Dry Fasting” și cât sigură este această metodă de a...

Ce este „Dry Fasting” și cât sigură este această metodă de a pierde în greutate?

chilipirul-zilei.ro/

Fastingul a devenit un mod popular de a pierde în greutate și există multe alte beneficii ale practicii (atunci când se face corect), cum ar fi scăderea nivelului de zahăr din sânge, scăderea colesterolului și creșterea funcției cognitive. Cu toate acestea, a apărut o tendință numită „dry fasting”, care îi îngrijorează pe experții în sănătate.

De obicei, postul este definit ca renunțarea voluntară la consumul de alimente pe o perioadă de timp. Postul intermitent implică alternarea între a mânca și a nu mânca într-o perioadă de 24 de ore – de exemplu, mâncând timp de opt ore pe zi și postind celelalte 16. O altă metodă de post se numește postul alternativ, ceea ce înseamnă a mânca într-o zi și apoi a posti în următoarea. Practicile de post nu restricționează de obicei apa, ci încurajează consumul de H2O pentru a stimula digestia și eliminarea toxinelor.

Dry fastingul, care presupune renunțarea atât la mâncare, cât și la apă, este un joc complet diferit. Unii influenceri și bloggeri de sănătate susțin că dry fastingul are și mai multe beneficii, cum ar fi îmbunătățirea afecțiunilor pielii, o imunitate mai bună și o mai mare pierdere în greutate. Cu toate acestea, deoarece nu au existat studii privind postul fără apă sau lichide, nu există dovezi în acest sens.

Experții avertizează și asupra efectelor secundare ale dry fastingului. Dr. Pauline Yi, medic la UCLA, a declarat pentru LA Times că dry fastingul este periculos, deoarece atunci când corpul nu primește energie din calorii, începe să descompună mușchii și grăsimea. Când celulele musculare și grase se descompun, se eliberează subproduse toxice care necesită apă pentru a fi eliminate din organism. Asta înseamnă că dacă deja nu mănânci, corpul tău are nevoie de mai multă apă – nu mai puțină. Ea afirmă, de asemenea, că atunci când organismul nu primește apă, trece automat la retenția apei. „Corpul tău îi place homeostazia”, a spus Yi. „Dacă vei reduce apa, corpul tău va produce hormoni și substanțe chimice pentru a reține orice apă.” Asta nu e bine.

Unele efecte secundare ale dry fastingului care s-ar putea să nu fie atât de dăunătoare pe termen lung, cum ar fi oboseala, foamea, iritabilitatea, concentrarea slabă și reducerea urinării. Dar efectele secundare mai grave, cum ar fi deshidratarea, deficiențele de nutrienți, problemele urinare și problemele renale, ar putea avea consecințe asupra sănătății pe termen lung.

Valter Longo, care a studiat postul, restricția calorică și înfometarea la oameni timp de aproape 30 de ani și a dezvoltat dieta Fasting Mimicking, a declarat și el pentru LA Times: „Cu siguranță, organismul trebuie să se reseteze, dar există modalități sigure de a face acest lucru și dry fastingul nu este una dintre ele. Avem nevoie de apă.”

Deși oamenii pretind că există beneficii în a renunța la apă pe perioade lungi de timp, ne vom baza pe experții în domeniu: această practică pare periculoasă și cel mai probabil ar trebui evitată. Pentru alternative sigure de a posti, consultați acest articol despre alimentația restricționată în timp, care are unele beneficii dovedite pentru sănătate, nu doar pentru talie.

Acest articol nu reprezintă un substitut pentru sfaturile medicale profesionale sau diagnosticul. Consultați întotdeauna medicul înainte de a urma orice plan de tratament.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.