22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLECe doare mai tare? Adevarul, sau minciuna?

Ce doare mai tare? Adevarul, sau minciuna?

Inrolare trafic.ro

Cu siguranta ca nu vi s-a intamplat o singura data sa va ganditi „Mai bine spun o minciuna, decat adevarul, pentru ca acesta doare.” Dar v-ati pus vreodata intrebarea: „Oare nu doare mai tare o minciuna, decat orice adevar din lumea asta, fie el si unul crunt?”

Nu-mi plac minciunile si nu sunt adeptul acestui stil de  comunicare, daca pot sa-i spun asa, dar recunosc ca am mintit si eu de cateva ori. De ce? Pentru ca imi era frica sa spun adevarul, pentru ca nu voiam sa-mi asum responsabilitatea pentru un lucru pe care-l facusem sau… gasisem aceasta scuza pe care o au multi: „Adevarul doare!”

Da, asa e. Cred ca asta cu adevarul care doare e mai mult o scuze pentru cei care mint… Pentru ca la fel de tare doare, ba chiar mai mult, si minciuna. Si chiar daca nu ne dam seama pe moment, un neadevar se descopera pana la urma, la un moment dat… Asa ajung la concluzia ca e bine, de fiecare data, sa ne asumam greselile si lucrurile pe care le facem. Sa spunem adevarul celor de langa noi, pentru ca avem numai de castigat.

Mintindu-i pe altii, ne mintim, implicit, si pe noi. Mintindu-ne pe noi, ne ocolim pe noi insine si traim intr-o lume ireala, plina de neadevaruri. Si suntem fericiti sau multumiti la suprafata. Iar o fericire superficiala nu are cum sa fie de durata. Pentru ca, intotdeauna, minciunile ne vor prinde din urma si noi vom avea de suferit. La fel de mult vor suferi si cei din jurul nostru, carora le-am ascuns adevarul.

Deci… doare mai tare MINCIUNA, decat ADEVARUL! Si daca vrem sa ne demonstram noua ca NU suntem lasi, NU trebuie sa apelam niciodata la ocolisuri, sa ne scarpinam pe dupa ureche si sa le ascundem adevarul celor din jurul nostru. Iar daca toti am face asta si am incerca sa si comunicam mai mult unii cu altii, cu totii am iesi in castig. Sunt sigur de asta!

 

Te astept, in continuare, pe www.alexandruconstantin.com

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: