16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe ar trebui să faci (sau să nu faci) după un masaj?

Ce ar trebui să faci (sau să nu faci) după un masaj?

Inrolare trafic.ro

Ai ieșit din ședința ta de masaj, te simți bine și relaxat… simți că mușchii tăi se topesc literalmente pe oase. Îți amintești că maseurul tău ți-a dat niște sfaturi la sfârșitul ședinței, dar nu-ți mai amintești ce… erai atât de năucit încât nu prea l-ai ascultat… Deci, ce să faci acum?

Urmează aceste sfaturi după un masaj pentru a prelungi senzația de bine…

Cu siguranță ai venit la un centru de masaj București cu un motiv, nu? Poate o dorință de relaxare, decomprimare sau doar nevoie de puțin timp pentru tine. Treci printr-o perioadă grea la serviciu? Sau ai avut o accidentare și ai căutat o modalitate de a grăbi recuperarea? S-ar putea să fii chiar unul dintre acei oameni care își ascultă cu adevărat corpul și decide să ia o pauză în mod regulat.

Oricare ar fi motivul, vrei să te asiguri că beneficiile pe care le simți vor dura cât mai mult? Ai nevoie de câteva sfaturi și trucuri pentru a profita la maximum de sesiunea ta de masaj? Așa că iată ce ar trebui (sau nu ar trebui) să faci după un masaj.

Bea apă

Acesta este cel mai important punct. Astăzi știi că o parte foarte mare a corpului nostru este alcătuită din apă. Mai știi că un masaj favorizează eliminarea anumitor toxine din organismul tău. Deci, care este legătura? Apa ajută organismul să scape de aceste toxine.

Citeste si:  Remedii care te ajuta sa combati astenia de toamna

Masajul favorizează circulația sanguină și limfatică. Sângele are nevoie de apă pentru a continua să se miște și să aducă oxigen și nutrienți mușchilor, organelor și altor țesuturi. Deși sistemul tău limfatic este responsabil pentru menținerea sistemului imunitar, el ajută și la eliminarea toxinelor.

Acesta servește ca un sistem de transport de fluide între celule și fluxul sanguin. Fără suficientă apă, sistemul limfatic devine lent și nu își mai face treaba în mod corespunzător.

Prin urmare, acest lucru îți poate slăbi sistemul imunitar, dar poate duce și la durere și oboseală din cauza acumulării acestor toxine. Este obișnuit să fie nevoie să mergi mai des la baie după un masaj. Acest lucru este complet normal, deoarece fluxul limfatic crescut îți ajută corpul să scape de toate acele toxine.

Dar înseamnă și că pierzi apă de fiecare dată când mergi să faci pipi… așa că trebuie să o înlocuiești în corpul tău pentru a menține ciclul.

Cu toate acestea, conținutul de apă al unei cești de ceai, cafea, băutură răcoritoare sau băutură alcoolică nu este același cu cel al unui pahar cu apă plată. Se recomandă să eviți aceste lucruri după un masaj. Alcoolul și cofeina sunt diuretice.

Mănâncă (puțin)!

Da, ia o mică gustare dupa masaj. Pe măsură ce masajul îți accelerează sistemul circulator, și alte funcții ale corpului pot accelera, inclusiv sistemul digestiv. Te-ai simțit vreodată mai ușor după un masaj? Probabil că organismul tău are nevoie de energie suplimentară.

Citeste si:  4 exercitii care te scapa de stres

Ok, îți dau asta, poate pentru că ești deshidratat, pe jumătate adormit sau ai tensiune arterială scăzută (amintește-ți că tensiunea arterială scade în timpul unui masaj pentru că corpul tău este mai relaxat). Dar obținerea unui plus de energie cu o gustare este probabil unul dintre primele lucruri de făcut după un masaj.

Dimpotrivă, nu este indicat să ai o masă copioasă chiar înainte de un masaj pentru a rezolva această problemă.

Odihnă…

Te simți relaxat, mușchii tăi sunt mai relaxați, te simți calm și senin. Revenirea la serviciu sau ieșirea în oraș nu este cea mai bună opțiune dacă dorești să prelungești efectele masajului primit în spa București. Deși uneori este inevitabil, încearcă să îți rezervi masajul pentru o perioadă în care știi că poți merge direct acasă după aceea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: