22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECati oameni mor anual de la consumul de prea multa sare

Cati oameni mor anual de la consumul de prea multa sare

Inrolare trafic.ro

O cercetare recenta arata ca, in fiecare an, aproximativ 180.000 de oameni mor din cauza consumul excesiv de sucuri carbogazoase dulci.

Insa exista un alt factor asociat cu un numar mult mult mai mare de morti: sarea din alimentatie!

 

American Heart Association a dat publicitatii un studiu care arata ca 180.000 de oameni mor anual pe Glob din cauza unor boli asociate si agravate de consumul excesiv de sucuri.

 

Aceeasi organizatie prestigioasa din SUA avertizeaza insa ca exista un alt ucigas in alimentatia zilnica care ucide cu mai mare spor.

 

Consumul excesiv de sare este asociat cu 2,3 milioane de morti, in fiecare an, la nivel mondial.

 

Masuratorile au fost efectuate la nivel global cu ajutorul a numeroase institutii de sanatate de pe blog, centralizarea avand loc la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii americane Harvard.

 

Multe persoane sa gandesc ca ele, de fapt, nu mananca atat de multa sare in fiecare zi, ci doar cat este pusa in mancare la pregatirea ei, insa nu iau in calcul sarea ascunsa din fiecare aliment pe care il introduc in gura in fiecare zi.

 

Aportul zilnic de sare pentru un om matur este de 5-6 grame pe zi, echivalentul unei lingurite rase.

 

Citeste si:  Ce se intampla daca mananci doar fructe

Insa acesta nu provine doar din cateva presarasi pe mancare, ci din interior. Numeroase produse alimentare, de la mustar, la carne frageda, la mezeluri si chiar si la muraturi, contin de fapt sare ascunsa sub forma denumirii de sodiu. Daca cititi etichetele produselor veti observa numeroase substante care contin, in denumirea lor, termenul “sodium”. Acelea sunt de fapt sare ascunsa.

 

Mai mult de atat, condimentele tot mai populare in Romania care, se spune, dau gust supelor sau altor mancaruri abunda in sare ascunsa.

 

Peste 488 de specialisti de pe Glob au participat la studiul efectuat in perioada 1990-2010 si au atras atentia ca problema sarii din alimentatie este mult mai mare decat cea generata de bauturile carbogazoase. De ce? Pentru ca un suc este un suc, asadar un singur produs bun de consumat, pe care unele persoane chiar nu-l beau sau il beau foarte rar. Insa sarea este prezenta in aproape toate produsele si, indiferent de stilul alimentar, ea tot patrunde in organism, motiv pentru care pericolul ridicat de aceasta este considerabil mai mare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: