22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECat sunt de bune sau de rele fructele uscate pentru sanatatea ta?

Cat sunt de bune sau de rele fructele uscate pentru sanatatea ta?

Fructele uscate sunt deseori considerate gustari sanatose. Ba chiar sunt asociate cu slabitorul si sunt recomandate persoanelor care isi doresc sa tina o dieta nutritiva. Totusi exista experti care declara ca aceste fructe uscate trebuie tratate la fel ca si bomboanele. Chiar daca iti ofera cativa nutrienti nu ar trebui considerate sanatoase din cauza continutului ridicat de zahar.

Sunt fructele uscate nutritive?

Multi experti sunt de acord cu faptul ca fructele uscate sunt bune pentru tine. Sunt aproape la fel de nutritive ca si fructele proaspete si sunt chiar mai bogate in unele vitamine si minerale, inclusiv urmatoarele:

– fibre
– folati
– polifenoli si multi alti antioxidanti

Polifenolii sunt utili pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si a digestiei. Acesti antioxidanti ajuta la reducerea stricaciunilor create de stresul oxidativ. Atunci cand sunt consumati in mod regulat polifenolii pot reduce riscurile multor afectiuni. In timp ce fructele uscate au mai multi dintre nutrientii mentionati mai sus, exista cativa prin care nu pot bate fructele proaspete. Cea mai notabila este vitamina C pe care fructele uscate nu o pot oferi in aceeasi cantitate ca si cele proaspete.

Beneficiile fructelor uscate:

– bogate in fibre
– bogate in potasiu
– index glicemic scazut
– pot scade tensiunea in timp ce imbunatatesc glicemia
– pot scade colesterolul din sange
– pot scade riscurile diabetului de tip 2
– bogate in vitamine, in mod special vitamina A si K
– contin sorbitol
– amelioreaza constiparea
– contin antioxidanti care scad nivelul de colesterol daunator
– bogate in boron care ajuta in lupta cu osteoporoza

Citeste si:  Reguli de aur pentru a NU te ingrasa de Sarbatori

Exista multe beneficii pentru sanatate in fructele uscate, insa este important sa stii care sunt cele bune si pe care sa le eviti. Alege fructele uscate fara zaharuri adaugate. Zaharul adaugat poate creste riscul bolilor cardiace, riscul de cancer si de obezitate care anuleaza beneficiile pe care le iei din fructele uscate propriu-zise.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: