Odata cu venirea sezonului rece petreci mai mult timp pe acasa si ai chef sa gatesti ceva? Ei bine, iti propunem o reteta super simpla, ce se gateste rapid, precum cartofi umpluti cu bacon si cascaval.
Asadar, ca sa gatesti cartofi cu bacon si cascaval ai nevoie de:
– sase cartofi mari
– 100 de grame de cubulete de bacon
– o ceapa
– 200 ml de smantana
– 12 felii de cascaval sau branza topita
– legatura de ceapa verde
Mod de preparare cartofi umpluti cu bacon si cascaval:
Spala bine cartofii si lasa-i in coaja, dupa care inveleste-i in folie de aluminiu si pune-i 40 de minute la cuptor.
Intre timp, curata ceapa si toac-o marunt, iar cubuletele de bacon caleste-le fara ulei. Scurge grasimea lasata de bacon, iar mai apoi pune smantana si adauga sase felii de cascaval ori branza.
Citeste si: O reteta pe care trebuie sa o incerci toamna asta: supa de cartofi cu bacon crocant
Cand s-au racit cartofii, amesteca compozitia de smantana si celeleltate ingrediente, dupa care umple cartofii. Deasupra adauga cele sase felii de cascaval si lasa-i timp de zece minute la cuptor.
Se servesc cu ceapa verde tocata marunt.
Pofta buna!