Daca adori cartofii si iti doresti sa incerci o reteta noua iti propunem sa gatesti ceva simplu, precum niste cartofi la cuptor in sos gorgonzola. Sunt aromati si cremosi, perfecti pentru zilele de toamna.
Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor cu sos gorgonzola:
– un kilogram de cartofi albi
– 300 de g de smantana
– 200 ml de smantana pentru gatit
– doua oua
– 150 g de gorgonzona
– 100 g de cascaval
– o legatura de marar
– pudra de usturoi
– sare
– piper
Mod de preparare:
Curata bine cartofii, dupa care spala-i si taie-i sub forma de sferturi ori jumatati si fierbe-i timp de circa 15 minute, pana cand ii poti patrunde cu furculita.
Citeste si: Cartofi umpluti cu bacon si cascaval, o reteta delicioasa pe care trebuie sa o incerci
Ulterior, aseaza cartofii intr-o tava la cuptor, iar intr-un alt bol bate ouale si adauga cele doua tipuri de smantana, cascavalul ras si gorgonzola taiata bucatele. Adauga si sare si piper, precum si pudra de usturoi.
Apoi, toarna sosul de gorgonzola peste cartofii pusi in tava si da-o la cuptor pentru 30-40 de minute.
La final, cand cartofii s-au rumenit bine, presara mararul tocat marunt. Serveste totul cu muraturi asortate ori cu o salata proaspata.
Pofta buna.