16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECarnatii pot preveni cancerul. Cum e posibil

Carnatii pot preveni cancerul. Cum e posibil

Inrolare trafic.ro

In alimentatia de zi cu zi, ne ferim de carnati pentru ca suntem constiente ca ingrasa. Dar oamenii de stiinta au descoperit ca acesta poate contribui la prevenirea cancerului.

Concluzia apartine cercetatorilor din cadrul Universitatii de Tehnologii Alimentare din orasul bulgar Plovdiv, care au inventat carnatul care poate ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer.

Produsul contine o cantitate mare de licopen, substanta regasita in proportie mare in coaja rosiilor. Licopenul este cel care genereaza culoarea rosie a tomatelor, fiind un colorant natural care aduce si multe beneficii asupra sanatatii.

Substanta reduce incidenta mai multor tipuri de cancer si este util pielii si nu numai, caci incetineste procesul de imbatranire celulara.

Carnatii produsi de oamenii de stiinta din Bulgaria contine o cantate semnificativa de licopen care poate contribui la prevenirea cancerului. Cercetatorii au inventat produsul alimentar cu scopul de a convinge producatorii de mezeluri autohtoni sa renunte la aditivi si la alte ingrediente periculoase, folosite de regula pentru a oferi o culoare placuta produselor lor.

În timpul producerii pastei de tomate, pieliţa roşiilor nu trebuie aruncată, deoarece conţine mult licopen din care poate fi extras un colorant natural, a declarat unul dintre profesorii implicati in proiect. El sustine ca producatorii de mezeluri ar putea renunta la colorantii artificiali prin folosirea licopenului din coaja rosiilor.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: