18 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECare este primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei...

Care este primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei sa slabesti si sa scapi de obezitate?

Obezitatea este o crestere exagerata in greutate care este cauzata de acumularea unei cantitati mari de grasime. Cel mai adesea se depune in jurul organelor, dar si pe vasele de sange. Acest lucru va pune in pericol sanatatea.

Obezitatea poate fi extrogena sau endogena, adica este cauzata de alimentatia excesiva sau de tulburari ale glandelor endocrine, ale centrilor nervosi din hipotalamus.

Obezitatea poate provoca afectiuni extrem de grave, precum ar fi: cancer, osteoartrita, astm, boli cardio-vasculare, diabet si multe altele.

In functie de cauze exista mai multe metode pentru a combate obezitatea.

In primul rand trebuie sa existe dorita pentru a reusi sa scapi de obezitate. Vointa este cea mai importanta in astfel de cazuri, dar si constientizarea riscului de imbolnavire.

Vointa de fier ii va ajuta sa inlocuiasca sucurile si mancarea nesanatoasa cu apa, legume si fructe. Este neaparata nevoie sa introduca in stilul de viata sportul, vor scapa de obezitate doar prin lungi ore de activitate fizica solicitanta.

Un supraponderal care vrea sa slabeasca trebuie sa se trezeasca devreme dimineata, dormitul pana tarziu nu ii ajuta si nici sedentarismul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: