25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICand si cum facem testul de sarcina

Cand si cum facem testul de sarcina

Testul de sarcina ne da multe batai de cap avand in vedere ca exista o serie de lucruri necunoscute despre el. asadar, cand facem testul de sarcina, cate tipuri sunt sau cum se citeste corect un test de sarcina, sunt probleme de care se lovesc foarte multe femei.

Cand facem testul de sarcina

In ciuda faptului ca multe teste de sarcina din farmacii pretind ca sunt precise din prima zi a intarzierii menstruatiei, pentru a obtine rezultate considerabile insa este indicat ca testul de sarcina sa fie facut la o saptamana dupa ziua in cae ar fi trebuit sa inceapa menstruatia.

Aceasta indicatie vine in urma felului in care functioneaza organismul dupa fecundarea ovuluilui. Asadar, imediat dupa fecundare, ovulul se ataseaza de peretele interior al uterului. In momentul acela, incepe productia hormonului HCG -gonadotropina corionica umana- la nivelul placentei. Acest hormon ajunge in sange si in urina.

Astfel, la inceputul sarcinii nivelul de HCG creste destul de repede in sange si se dubleaza la doua-trei zile.

Tocmai de aceea este indicat ca testul de sarcina sa fie facut la o saptamana dupa ultima menstruatie, avand in vedere ca testul de sarcinapoate detecta cu precizie prezenta acestui hormon in urina. Daca testul de sarcina este facut inainte de aceasta data, rezultatele pot fi neconcludente.

Cum facem testul de sarcina

Desi exista foarte multe tipuri de teste de sarcina in farmacii, majoritatea se fac la fel. Mai mult, toate testele de sarcina au instructiuni clare scrise pe ele, pentru a nu existaloc de prea multe erori.

In orice caz, majoritatea testelor de sarcina se fac aproximativ in acelasi mod.

Astfel, de cele mai multe ori, tstul de sarcina se face prin introducerea sa intr-o proba de urina sau prin lasarea jetului de urina sa acopere o fanta a testului.

Dupa cateva minute de asteptare, perioada de timp mentionata pe ambalaj, se pot citi rezultatele. Daca sunt respectate regulile de pe ambalaje si momentul cand se face testul de sarcina, rezultatul ar trebui sa fie exact intr-un procent de 99%.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: