19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECainele, cel mai apropiat prieten al omului

Cainele, cel mai apropiat prieten al omului

Inrolare trafic.ro

Vechea zicala “cainele este cel mai bun prieten al omului” nu este departe de adevar. Noile cercetari arata ca, atunci cand vine vorba de satisfacerea nevoilor psihologice de afectiune, animalele de casa au aproape acelasi rol ca prietenii.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Miami si din Saint Louis au studiat fenomenul atasamentului uman fata de necuvantatoare, incercand sa vada daca acestea pot sa ii faca pe proprietari sa se simta impliniti emotional.
Studii mai vechi au reusit deja sa dovedeasca faptul ca grija aratata unui animal de casa elimina sentimentul de singuratate al oamenilor batrani si prelungeste viata celor foarte bolnavi.
Intrebarea care se pune este daca prezenta unui animalut poate sa determine cresterea confortului emotional al persoanelor obisnuite, relateaza modista.ro.
Grupul de cercetatori, condus de Allen McConnell de la Universitatea din Miami, a condus 3 studii diferite, legate unele de celelalte. Acestea au fost publicate, sub forma unui singur articol, in “The Journal of Personality and Social Psychology”, la inceputul lunii acesteia.
CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: