Bunele maniere: Cum să mănânci măslinele la restaurant. Nu știi cum să mănânci măslinele la restaurant și le lași în farfurie? Conform bunelor maniere, nu ar trebui să mai faci greșeala asta pentru că există trei reguli simple pe care trebuie să le respecți, în funcție de situație.
Cuprins
Iată ce spun bunele maniere
1. Măslinele se consumă de obicei cu degetele, mai ales dacă sunt servite ca garnitură sau ca aperitiv. În funcție de mărimea acestora, le poți mânca fie dintr-o înghițitură, fie din două mușcături. Sâmburii se înlătură cu degetele și se lasă pe marginea farfuriei.
2. Măslinele din cocktailuri, precum faimosul Martini, se consumă prin înclinarea paharului după ce a fost consumată băutura sau dacă vine însoțită de o scobitoare, o poți consuma oricând.
3. Dacă măslinele fac parte dintr-o salată, de exemplu, acestea se consumă ca atare: folosind furculița și tot cu furculița se îndepărtează și sâmburele.
De ce ar trebui să consumi măsline mai des?
Pentru că au o sursă bogată de antioxidanți, fitosteroli, vitamine și minerale. Majoritatea caloriilor din măsline provin din grăsimi monosaturate, care au rolul de a reduce nivelul colesterolului rău din organism și reduce riscul apariției bolilor coronariene și a atacului cerebral. Cu toate că sunt bogate în grăsimi, măslinele furnizează grăsimi de calitate, precum acidul gras monosaturat și grăsimi esențiale omega-3.
Ce afecțiuni poți preveni cu ajutorul măslinelor?
1. Bolile cronice:
Datorită conținutului de compuși fenolici importanți, precum oleocantalul și oleuropeina, măslinele joacă un rol important în prevenirea cancerului, diabetului și a inflamațiilor.
2. Asigură un aport optim de micronutrienți:
Consumul regulat de măsline îți oferă o cantitate importantă de calciu, fier, cupru, zinc și mangan. Ba mai mult, poți beneficia de complexul de vitamina B.
3. Tratează constipația:
Excesul de măsline poate fi periculos pentru persoanele care suferă de obezitate, însă cu această excepție, ele au un efect stimulativ pentru sistemul digestiv.
4. Previn obezitatea:
La fel ca în cazul legumelor crucifere, precum ceapa sau ciupercile, măslinele au un indice glicemic scăzut, ceea ce le face ideale în prevenția acumulării de kilograme.
5. Tratează inflamațiile:
Combinația de vitamina E și grăsimile monosaturate sunt un adevărat cocktail de eliminare și prevenire a inflamațiilor din corp, ceea ce ajută împotriva osteoartritei, astmului și artritei reumatoide. De asemenea, măslinele ajută la eliminarea apei în exces din organism.
Acum te-ai convins că nu trebuie să mai lași măslinele în farfurie?