4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERBucataria Siciliei, un amestec culinar de culturi care iti lasa gura apa

Bucataria Siciliei, un amestec culinar de culturi care iti lasa gura apa

Desi mult mai accesibilă noua, romanilor, Sicilia ramane o destinatie exotica din punct de vedere culinar.

Cu influenţe arabe, greceşti, spaniole, normande sau nord-africane (în fond, Sicilia s-a aflat permant sub o dominaţie străina până la venirea lui Garibaldi), bucătăria siciliană este o adevarată încercare pentru pasionaţii gastronomiei. Peştele şi fructele de mare, alături de uleiul de măsline, brânzeturile şi fructele proaspete sunt ingrediente esenţiale ale acestei bucătării originale din Europa.

De altfel, sicilienii preferă ca alimentele lor să fie cât mai proaspete, aşa ca rar veţi întâlni un restaurant în care mâncarea să fie deja preparată atunci când sosiţi.
Una dintre mândriile locale ale sicilienilor este Caponata, platou ce conţine vinete, capere, morcovi, măsline, piper

verde, cartofi şi, uneori, bucăţi de peşte. Acestora li se adaugă sosuri dulci sau acre, după preferinţe, iar rezultatul este unul de-a dreptul delicios.

Adăugaţi la aceasta celebrele Arancini (“mici portocale” în dialectul sicilian) care nu sunt altceva decât turte de orez prăjite, evident de forma şi culoarea unor portocale minuscule, în care se pune sos de roşii, mozzarella, uneori carne, ciuperci sau legume. Peste tot veţi găsi peşte mediteranean gătit în sute de feluri, care mai de care mai atrăgător, una dintre ofertele de-a dreptul îmbietoare fiind peştele spadă gătit întreg şi servit pe pat de legume.

Continuarea pe turismistoric.ro

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: