27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAtentie! Multe saloane de manichiura folosesc acest ingredient care cauzeaza cancerul

Atentie! Multe saloane de manichiura folosesc acest ingredient care cauzeaza cancerul

Trebuie sa fii constienta de posibilele pericole din industria de infrumusetare. O vizita la salonul de manichiura este in general o experienta lipsita de griji, insa informatiile recente ne arata ca nu trebuie sa lasi jos garda.

Investigatiile au scos la suprafata pericolele manichiurii care este ascunsa de multe saloane din lume. O substanta ilegala in mai mult state din America.

Metilul metacrilat, cunoscut sub denumirea de MMA, este considerat a fi otravitor si, desi este interzis in 30 de stare, este inca prezent in saloanele de cosmetica.

MMA este un agent de fixare folosit in produsele de unghii artificiale.

La inceputurile industriei era folosit in produsele profesionale de unghii, insa au primit atat de multe reclamatii in timp incat a devenit ilegal.

Cu toate astea, pe motiv ca este mult mai rapid si se lipeste de unghie mult mai bine, este inca o alegere foarte populara in aceasta industrie.

Nu este ilegal fara motiv, aceasta substanta a fost asociata cu efecte adverse la anumite persoane, cum a fi iritarea ochilor, a nasului, gatului si a tractului respirator. Expunerea repetata duce la ameteala, oboseala si tremuratul mainilor.

Daca acestea nu sunt destul de ingrijoratoare, folosirea prelungita a acestora poate contribui la deteriorarea unghiei si la deformarea acesteia. In anumite cazuri chiar poate duce la pierderea unghiei. In cel mai rau caz poate duce la avorturi, leziuni ale rinichilor, probleme cu ficatul, probleme respiratorii permanente si chiar cancer.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: