26 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIATENTIE! De ce au parintii nevoie de vaccinuri

ATENTIE! De ce au parintii nevoie de vaccinuri

Nou nascutii sunt cei mai vulnerabili la boli serioase, insa sunt prea mici pentru a fi vaccinati. Exista totusi o modalitate prin care parintii ii pot proteja si anume, sa se vaccineze chiar ei.

Majoritatea nou nascutilor iau boli de la cei din familie asa ca oricine petrece timp cu copilul trebuie sa aiba toate vaccinele facute.

De asemenea, gravidele care se vaccineaza ofera si copiilor anticorpii lor. Cele care alapteaza continua sa le ofere acesti anticorpi.

Cele mai importante vaccinuri sunt pentru: tuse convulsiva, gripa, anti tetanos, difterie, hepatita A si B.

Tusea convulsiva se ia in mod obisnuit de la parinti si poate duce la pneumonie, infectie la creier si chiar moarte. In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe cazuri.

Gripa poate cauza probleme severe atat pentru gravide cat si pentru nou nascuti. Parintii trebuie sa se vaccineze contra gripelor in fiecare an, deoarece virusul se schimba in mod constant.

Tatii se pot vaccina oricand, insa mamele trebuie sa o faca inainte de a ramane gravide sau dupa nastere.

Nou nascutul nu are un sistem imunitar destul de dezvoltat pentru a produce anti corpi in primele luni de viata. Anticorpii de la mama sunt transferati fetusului cand este inca in burtica mamei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: