4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAsa iti dai sema ca ai pietre la rinichi

Asa iti dai sema ca ai pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sau tumorile renale cauzeaza cel mai frecvent colica renala. Aceasta se declanseaza brusc si poate fi diagnosticata in urma unor teste de urina, a ecografiei, radiografiei sau urografiei, pentru a fi stabilita exact cauza aparitiei colicii renale.

In orice caz, pietrele la rinichi sunt de cele mai multe ori cauza principala a colicii renale.

Netratata, aceasta afectiune poate avea efecte crunte asupra organismului.

Cum iti dai seama ca ai pietre la rinichi

Atunci cand ai pietre la rinichi si se declanseaza colica renala aar dureri chinuitoare in zona dorsala, imediat sub coaste, de obicei pe o singura parte.

Aceasta durere poate sa iradieze spre abdomen si spre zona genitala si poate sa apara o criza renala care se manifesta prin intensificari periodice ale durerii.

Mai mult decat atat, atunci cand ai pietre la rinichi pot aparea deseori greturi, varsaturi, transpiratie abundenta si balonare puternica. Totodata, este posibil ca urina sa isi schimbe culoarea si sa aiba un miros cat se poate de neplacut.

Insa, unul dintre cele mai clare simptome care arata ca ai pietre la rinichi este usturimea care apare in prima faza in timpul urinarii si urinarile dese.

In cazul in care aceste simptome apar, este neaparat nevoie de vizita la un medic din cauza ca pietrele la rinichi pot cauza blocaje renale care, netratate, pot avea efecte devastatoare si chiar pot duce la moarte.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: