Ne amintim cu toții mirosul ierburilor aromate atunci când mamele noastre pregăteau ciorbe delicioase pentru masa de prânz și toți ne strângeam în jurul mesei savurând deliciosul fel de mâncare preparat cu atât de multă iubire. Pentru această minunată amintire am pregătit astăzi o rețetă ideală pentru masa de prânz.
Cuprins
Ciorbă de văcuță
Ingrediente:
- 1 buc. țelină
- 2 morcovi
- 1 buc. pătrunjel rădăcină
- 1 păstârnac
- 2 buc. ardei gras roșu și galben
- 3 cartofi mari
- 2 cepe mari (sau trei mici)
- 1 kg pulpă de vițel
- condimente (sare, piper, boia, borș)
- 2 linguri pastă de tomate
- verdeață (mărar, pătrunjel, leuștean)
Mod de preparare:
Se curăță legumele, se toacă mărunt și se pun la călit (ceapa, morcov, țelina, pătrunjelul, păstârnacul și ardeiul gras).
Adăugăm boia, amestecând continuu, apoi punem carnea tăiată cubulețe și lăsăm să se călească 2 minute. Ulterior, adăugăm apă până sus.
Mărim flacăra până când începe să fiarbă.
Când a început să fiarbă lăsăm la foc mic până când toate ingredientele sunt pătrunse și făcute bine.
Când acestea sunt fierte, adăugăm cartofii curățați și tăiați cuburi și pasta de tomate. Mai lăsăm 10-15 minute.
La final, adăugăm sare, piper, borș și verdeață tocată mărunt.
Se servește cu smântână.